Charter till Karibien är stekhett i Sverige och Tobago i synnerhet!

Att Karibien är det nya Thailand är ingen nyhet. I takt med att dollarn ligger lågt och resenärer drabbas av mer och mer bisarra olyckor i Thailand, i kombination med en politisk osäkerhet, så vänder många blickarna västerut – mot de magiska karibiska öarna.

De flesta stora svenska researrangörer presenterar hela tiden nya koncept, som charter med relativt billigt flyg och hotell till Karibien. Till exempel så satsade Apollo stort i år och nu meddelar man i ett pressmeddelande siffrorna för hur bokningen sett ut under hösten/vintern.

Jämfört med i fjol har man redan tredubblat antalet bokningar och hetaste resemålet av dem alla är Tobago. Sedan följer Mexiko (som egentligen inte kan sägas tillhöra Karibien), Dominikanska republiken och Kuba.

Enligt Sveriges största sajt om Karibien (karibien.eu) så är Tobago en ”smältdegel” av spännande karibisk kulturer och och Tobago lockar främst med ett upphöjt lugn, i motsats till sin andra hälft Trindidad som är mer ”drag” och har mer invånare. Fler tips för dig som ska resa till Tobago eller Trinidad.

En stor fördel med att resa till Trinidad och Tobago är att man inte behöver fixa något visum (det är en gammal brittisk koloni och har starka band till Eu). Dock bör man vaccinera sig mot gula febern och hepatit.

Priserna är Tobago är mycket bra både på mat, dryck och transport. Dessutom är öarna kända för att ha Karibiens kanske bästa shopping. Märkesjeans kostar mindre än hälften jämfört med Sverige!

Utöver att shoppa och ta det lugnt på de vackra stränderna rekommenderas det att man ger sig ut på vandring i den magiska regnskogen, besöker äkta kakaoplantage och storslagna vattenfall.

Öarna är dessutom kända för att vara mycket frisinnade och här utför man bland annat någon form av spektakulär karibisk twerking på nattklubbarna. Om detta spelar in till att göra Tobago till det mest populära resemålet i Karibien för svenskar just nu framgår inte av Apollos pressrelease…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *