Om att resa till undersköna Costa Rica

Costa Rica är ett drömresmål för dig som älskar djur, natur, tropiskt klimat och paradisstränder! Detta lilla land i Centralamerika som är lika stort som Skåne är till mer än en fjärdedel nationalparker och skyddade områden. På denna lilla yta finner du mer än 5% av världens alla djurarter och mer än 6% av världens alla växtarter. Landet gränsar till Nicaragua i norr och Panama i söder. Till väster så ligger alla vackra stränder mot Stilla havet och i öster så sköljer det Karibiska havet över de magiska stränderna. Det finns mängder med vulkaner, regnskogar och djungel som du finner överallt i denna pärla till land.

Jonatan with a sailfish

Ett fantastiskt resmål är det lummiga Manuel Antonio. Denna strandort ligger på Stillahavssidan och byn ”sitter ihop” med fiskarbyn Quepos. Den korta vägen mellan fiskebyn till stranden går över ett vackert kuperat landskap som kantas av tropisk regnskog. Väl framme i Manuel Antonio så breder den vita sandstranden ut sig över ett par kilometer och parallellt med den så går en mindre gata som erbjuder ett antal mysiga restauranger med mycket bra mat. Manuel Antonio kan erbjuda något som få orter i världen kan erbjuda, förutom sin badvänliga strand så ligger nämligen en otrolig nationalpark i utkanten av orten. Här kan du vandra på egen hand eller med guide och utforska den spännande skogen och de härliga stränderna i parken. Med största sannolikhet så stöter du på nya bekanta i egenskap av sengångare, cappucinoapor, vrålapor, leguaner och mängder med vackra fåglar.

Keel-billed Toucan

I Manuel Antonio kan du förutom att sola, bada, besöka nationalparken, äta gott även lära dig att vågsurfa vilket Costa Rica är mycket känt för. Det marina livet i havet utanför denna ort är magnifikt. Snorkling, dykning men framför allt fiske lockar många turister till Manuel Antonio. Det spännande sportfisket görs på större fiskebåtar som man kan hyra halv- eller heldag. Dessa turer utgår från Quepos och det finns goda möjligheter att du fångar tonfisk, mahi-mahi, sailfish och Blue Marlin. Costa Rica är väldigt månt om sitt djurliv, därav så är de större fiskarna som Sailfish och Marlin fridlysta och fisket som bedrivs av dessa är s.k. Catch and release vilket innebär att efter man fångat dem så släpper man dem tillbaka i det fria.

White-faced monkeys

Se swetours.com


Publicerat

i

av

Etiketter: