8 pärlor man måste besöka när man är i Paris – från finkultur till barnens Disneyland

Paris är en av våra absoluta favoritstäder. Ingen annan stad har varit rik och center för världshändelser så länge som den franska huvudstaden. Det märks inte minst i den arkitektoniska prakten. Nedanför har vi sammanställt en lista med sevärdheter som man inte bör missa på sitt besök i Paris.

Musée Dórsay

Musée Dórsay ligger placerat under skyhöga tak i en av Paris mest ståtliga gamla Beaux Art-järnvägsstationer. De nyrenoverade gallerierna i Musée d’Orsay innehåller världens största samling av impressionistiska mästerverk av storheter som Cézanne, Monet, Manet, Van Gogh, Degas, Gauguin , och många andra. Två utmärkta kaféer och en magnifik restaurang i tågstationen gör detta grymma museum än mer ett måste.

Trädgårdarna i Palais-Royal

Trädgårdarna i Palais-Royal ligger långt från stadens buller och stress. Områdets fridfulla formella trädgårdar och eleganta affärer ligger undangömda bakom väggarna i ett 1600-talsslott som är en härlig oas och en av Paris bäst bevarade hemligheter. En gång i tiden var detta ett kungligt residens, men de tysta arkaderna och välskötta trädgårdar i Palais-Royal är nu hemvist åt parfymmakare i världsklass. Här hittas också härliga antikvariat och exklusiva butiker, som inhyser designers som Marc Jacobs, Rick Owens, Stella McCartney, och Pierre Hardy. Njut av lunch eller eftermiddagste utomhus eller frossa som Zola, Proust, och Colette gjorde på underbara Grand Vefour restaurang.

Luxemburgträdgårdarna

Luxemburgträdgårdarna är en typiskt parisisk plats. De ligger vid de latinska kvarteren och Paris Saint-German och är det perfekta utflyktsmålet för en picknick.

Disneyland i Paris. Barnen måste ju också få ha med sin favorit på denna lista. Disneyland i Paris är dessutom riktigt trevligt och bra mycket bättre än sin amerikanske föregångare i Anaheim. Läs mer fakta om paketresa till Disneyland i Paris. 

Promenera över bron till Ile Saint-Louis. Precis bakom Notre-Dames trädgårdar, leder Pont Saint-Louis gångbron till de atmosfäriska gatorna och livliga shoppingområden i Ile Saint-Louis. Detta är ett perfekt promenadstråk som leder flanörer genom majestätiska fasader och lugna innergårdar i herrgårdsstuk från 1600-talet. Denna ö är verkligen ett riktigt smultronställe. Njut av traditionella parisiska rätter på Brasserie de l’Isle Saint-Louis eller prova stadens mest berömda glass på  Bertillon.

Det serveras även riktigt god mat på Bateau Mouche

Ta en tur med båten Bateau Mouche. Det finns inget bättre sätt att uppleva Paris än att åka båt längs mäktiga Sein. Under den 2-4 timmar långa båtresan hinner du med att se de mest kända broarna och landmärkena som kantar floden.

Drick cocktails på LE Meurice. Denna bar serverar böst cocktails i hela staden. En annan känd bar är Hemingwaybaren på Ritz.

Utsikten från Eiffeltornet. Många undviker att åka upp i Eiffeltornet eftersom  skyr kön. Detta är dock ett misstag. Det är helt klart att vänta en stund för att få uppleva dessa magnifika vyer!

Utsikt Paris

Publicerat

i

av

Etiketter: