Om att besöka Legoland

Att besöka Legoland är något som står högt på många barns önskelista och förväntningarna är stora. Här kommer tipsen som gör att ni maxar upplevelsen av resan till Legoland.

Välja rätt månad för Legolandsemestern

piratskeppLegoland Billund ligger i Danmark och har öppet en stor del av året. Från mitten av mars till slutet av oktober (under lågsäsong bara på helgerna). Det finns många vattenattraktioner och aktiviteter på Legoland som man ogärna ger sig i kast med när vädret är för kallt. Vissa veckor är det toktrångt på Legoland och besöket går mest ut på att köa.

Tips: Res gärna i början av sommaren eller i slutet av augusti/början september. Undvik att besöka Legoland på helgen, vilket speciellt gäller under högsäsong från mitten av juni till mitten av augusti.

När är det billigast att Besöka Legoland?

Billigast att besöka Legoland är det under våren, fram till mitten-slutet av juni. Då kan du ofta hitta ”boka tidigt rabatter” samt erbjudanden på frinätter.
Entrébiljett ingår ibland i paketresor men om du inte hittar ett bra erbjudande blir det billigast att boka biljetterna online på Legoland.dk/sv med upp till 20% rabatt (om du bokar senast 8 dagar innan).

Du kan fortfarande hitta erbjudanden som t.ex. ger gratis inträde för barn tillsammans med fullt betalande vuxen i juli och augusti, men självklart är priserna generellt högre under högsemestertider…

TIPS!
På websajten RESA MED BARN har man samlat erbjudanden till Legoland 2016 och uppdaterar informationen löpande.

Undvika långa köer

spunnet-sockerTrångt är det på Legoland under juli och en bit in i augusti. Visserligen väderberoende, men besöker ni Legoland under juli-månad, får du räkna med köer. Köerna till åkattraktionerna blir generellt kortare under sen eftermiddag och kväll. Ett förslag är att kanske spara en del av de populäraste åkattraktionerna till sist…

TIPS! Man kan köpa förtursbiljetter inne på Legoland som innebär att ni får ”gå före i kön”. Dessa gäller en gång per attraktion.

Soligt väder på Legolandsemester

Man kan ju aldrig garantera vackert väder, men … bäst väder på Legoland är det statistiskt sett under juni månad.
Vill du undvika den värsta trängseln men fortfarande ha goda chanser till sol under besöket är det i juni månad ni ska planera in er Legolandsemester.

Tre snabba tips inför resan till Legoland!

  • En dag räcker inte (Legolandparken är stor, så vill ni hinna med allt bör ni planera för två dagar)
  • Tag med badkläder (Det finns gott om vattenaktiviteter inne på Legoland)
  • Håll utkik efter erbjudande på bullpaket, frukostflingorna och läskedrycksflaskan. Ofta finns erbjudanden om gratis entré för barn med betalande vuxen)