Då är resorna som billigast under 2024

Priserna på flygbiljetter, tågbiljetter och hotellrum varierar kraftigt under året beroende på till var, och när under året, som man reser. I nedanstående lista hittar ni lite tips om när man lämpligast bokar resa X till Y under 2024. Läs också om hur man ska gå tillväga för att boka en så billig flygresa som möjligt.

Detta ska du ha i åtanke inför rese-året 2024


Observera att saker och ting kan ändras fort om det till exempel skulle dyka upp en ny aggressiv covid-variant, även om vi tror det ska mycket till.

Räkna framförallt med dyra priser under sommaren och hösten i år.

Vecka 1

Nu släpper Sj sina biljetter till dagtågen under påsken.

Vecka 2

Nu är det en bra tid att boka flyg via någon av nätets alla flygbiljett-sajter

Vecka 3

Sista minuten -resorna till sydoastasien och Kanarieöarna är nu som billigast.

Vecka 4

Ska du åka till New York är detta den rätta veckan…ekonomiskt sett. Risken är dock att du hamnar i en snöstorm.

Vecka 5.

Ska du boka en weekendresa till en storstad under våren? Boka nu.

Vecka 6

Nu har alla nyheter inom charter kommit ut i katalogerna och online.

Vecka 8

Vill du ha lite sol, men vill ändå hålla dig inom Europa? Grekiska Kreta och spanska Nerja (nära Malaga) är två bra val, men har du otur regnar det några dagar under resan.

Vecka 9

Nu när Skåne och angränsande län redan firat sportlovet sjunker priserna på flyg från Malmö och Köpenhamn. Flyg från Arlanda och Landvetter däremot stiger i höjden.

Vecka 10

Nu drar storstads-resorna igång på allvar. Priserna är alltid bäst i uppstarten av en säsong.

Vecka 12

SJ släpper biljetterna inför midsommaren. Det är inget att vänta på. Beställ.

Sista chansen att boka påskvecka i fjällen. Har du tur finns det något billigt kvar. Många avbokar i sista stund.

Vecka 14

Undvik Spanien under påsk då det är som dyrast (å andra sidan är det väldigt festligt och vädret är härligt). De billigaste resorna just nu sker till östra Europa.

Vecka 15

Se ovan.

Vecka 18

Höstlovet är en av årets stora reseperioder. Därför bör du boka inför hösten som senast i maj. Vi rekommenderar ljuvliga Nerja öster om Malaga.

Vecka 19

Nu kan man fynda Sista Minuten till Kanarieöarna!

Vecka 21

Nu råder det hysteri kring att boka bussresor till utlandet. Du borde bokat tidigare, men det finns fortfarande platser kvar för dig som inte räds träsmak i 30 timmar. Flygen till Sydeuropa är just nu ganska billiga annars.

Vecka 22

Nu är östra Medelhavet lagom hett, och mycket billigt. Läs guide till pärlan Nerja.

Vecka 23

Boka chartern. Charterresan är statistiskt sett billig denna vecka. Den som är först och sist vinner i sammanhanget.

Vecka 27

Om det är högtryck i Sverige är det riktigt billigt att boka resa denna vecka. Om sommaren regnar bort är det soprent i utbudet av flyg. Men kolla vädret på andra sidan Östersjön. Färjorna är billiga och hotell finns det alltid.

Vecka 28

Mellan veckorna 28 och 30 är charterresorna som dyrast.

vecka 29

Nu kan man flyga till Thailand och Karibien billigt. Dessutom är hotell etc. som billigast där nere nu. Även om Karibien växer i popularitet så bromsas intresset tyvärr av en dyr Euro. Tobago är ett billigt alternativ, och passa på att boka när det råder kampan-erbjudande så kommer du undan så billigt som möjligt. Billiga resor till Tobago.

Vecka 30

Sj släpper biljetterna inför höstlovet.

Vecka 34

Nu är det hög tid att boka resan till svenska fjällen senare under året, eller ända fram till påsk året därpå.

Vecka 36

Nu i september så åker svenskarna utomlands med buss som aldrig annars under året. Samtidigt är charter till Spanien, Grekland och Turkiet mycket billiga denna vecka.

Vecka 39

SJ släpper sina biljetter inför jul och nyår.

Vecka 41

Vädret vid södra medelhavet är varmt och behagligt. Havet är fortfarande varmt och resorna billiga. Slå till.

Vecka 42

Nu börjar Karibien-säsongen. Dock lite varning för vädret redan nu. Däremot är kryssningar i Medelhavet ovanligt billigt för tillfället.

Vecka 43

Nu är det i princip för sent att boka inför höstlovet, men kolla utbudet för resor 2 veckor långa eller längre. De ryker sist.

Vecka 44

Höstlov. För sent att boka i princip, om du inte redan gjort det. Någon sista minuten borde det dock finnas för dig som bara måste iväg.

Vecka 46

Sista chansen att få ett vettigt pris, eller plats över huvud taget, på ett tåg under julhelgerna

Vecka 47

Billigt att resa till södra Medelhavet. Kör på någon ort runt Malaga eller Alicante. De har nästan alltid bra väder denna period och flygpriserna är löjligt låga, hotellpriserna likaså.

Vecka 48

Mörkret och kylan gör att svensken knappt orkar boka inför julen, detta gör att resebolagen vid denna tid lockar med finfina erbjudanden. Ta dig samman och fynda.

Vecka 49

Nu fyndar man resor till Thailand och Kanarieöarna under vintern.

Vecka 51

Nu finns det knappt en tågstol eller flygstol kvar i hela landet för dig som hade tänkt resa inom Sverige under julen. däremot är charterresor fortsatt billiga eftersom de flesta lutheraner vill fira jul i slask, och med SVT.

Vecka 52

Resor till utlandet på själva julafton, de få som går då, är mycket billiga. Faktum är att det kan skilja flera tusen beroende på vilken dag du väljer att resa i dessa tider. Analysera priserna beroende på avfärdsdag noggrant.

Källa: DN, spanskafastigheter.se, karibien.eu, tobagoresor.se


Publicerat

i

av

Etiketter: