Hösten och vintern 2022-2023 – hit är det billigast att resa

Vi tänkte vi skulle ta en titt på var man kan resa till solen som billigast under vintern 2023.

Som alla vet kan det skilja många tusenlappar beroende på vilken vecka man bokar sin resa. Enligt omfattande statistik från Aftonbladet så är den absolut dyraste veckan under hösten vecka 44. Faktum är att priserna stiger stadigt ändra fram till höstlovet (älgjaktslovet som det kallas på sina håll). Andra dyra veckor under hösten och vintern är av naturliga skäl vecka 52 och vecka 1.

Tumregeln är alltid att man bör undvika att resa på skollov samt högtider som jul, nyår och påsk.

De allra billigaste veckorna om man ska ta en liten solsemester, eller en resa till en storstad, är nästan alltid utan undantag vecka 49 och 50. Det kan vara lite lurigt att få ledigt för såväl barnen som de vuxna denna period, men är man ute i god tid är det inga problem.

Hur mycket skiljer det åt i priserna då? För en solresa under hösten eller vintern kan det skilja så mycket som 10000 kronor för två veckor i Thailand, från den ena veckan till den andra. En veckas badsemester till Egypten kan skilja så mycket som 5000 kronor per person beroende på när man bokar. För en barnfamilj finns det med andra ord en smärre förmögenhet att spara på att boka under rätt vecka.

Ska du resa till Spanien? Enligt välinitierade mäklarna spanskafastigheter.se så flyger man som billigast i april (påskveckan undantaget). Då är det dessutom riktigt fint väder i de flesta delar av södra Spanien. Skär dessutom ner på kostnaderna genom att hyra bostad, hus eller lägenhet. Undertecknad föredrar den sanslösa pärlan Nerja. Tips på billigt boende i staden (även 1 månad eller längre).

Är du inte intresserad av billiga resor, och budgetsemester? Du kanske vill unna dig något med en riktig guldkant? Vill du ta en lite längre resa till ett solsäkert paradis? Ett ö-rike som är det säkraste och rikaste i tropikerna? Vi rekommenderar helt klart Seychellerna. Det bästa utbudet av paketresor. Det är inte direkt billiga resor, men kvaliteten på upplevelsen är oslagbar och du kommer inte bli missnöjd med antalet soltimmar. Bästa tiden att resa till Seychellerna för en ren solsemester med mycket vattenaktiviteter är runt april eller oktober.

Tips. Spara mycket pengar genom att sluta röka.


Publicerat

i

av

Etiketter: